Tuesday, July 5, 2011

Χρυσοί φόροι για τους οικογενειάρχες



Μεγάλες δυσκολίες θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στα ελληνικά νοικοκυριά, αφού από το νέο έτος εκατομμύρια οικογενειάρχες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, μετά από τις άδικες φορολογικές ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου.
Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουν έως και 577% περισσότερο για τις οικογένεις, ποσοστό το οποίο μειώνεται όταν μιλάμε για εκείνες χωρίς παιδιά.
Οι υποτιθέμενες "βελτιώσεις" του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, τελικά περιόρισαν ελάχιστα τις πρόσθετες  επιβαρύνσεις.
Το συνολικό όριο για κάθε φορολογούμενο με ένα παιδί μειώνεται από τα 13.500 ευρώ στα 10.000 ευρώ, ενώ για κάθε φορολογούμενο με 2 παιδιά μειώνεται από τα 15.000 ευρώ στα 12.000 ευρώ. Επιπλέον, για τους τρίτεκνους υπάρχει μείωση από 23.500 ευρώ στα 20.500 ευρώ και για κάθε πολύτεκνο από τα 25.500 ευρώ στα 23.000 ευρώ.

Οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι γονείς να επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο το χρόνο έως και 470 ή 670 ευρώ για κάθε παιδί, ανάλογα με τον αριθμό τέκνων αλλά και το εισόδημά τους.
Κάτι που θεωρούν εξαιρετικά άδικο οι χαμηλόμισθοι, οικονομικά προβληματισμένοι, άνεργοι ή ακόμα και απλήρωτοι γονείς, είναι που πρέπει να  πληρώνουν εκείνοι περισσότερα χρήματα στο κράτος και στους φόρους από τους άτεκνους και τους εργένηδες.
Πηγή: now24.gr

Related posts:
· Facebook to Google Plus Importer
· Samsung Google Nexus S
· ΣΟΚ: Ξέχασαν μέσα της ένα ψαλίδι!
· Μεγάλος φιλέλληνας ο Γιούνκερ, το 2014 στις αγορές
· Από που ήρθε το καρπούζι;
· Δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς στο Δήμο Αθηναίων
· Facebook to Google (Plus) Importer
· Σύλληψη 26χρονου ση Θεσσαλονίκη για κλοπή και παράνομη οπλοφορία
· Τέλειωσε η υποστήριξη του Office XP
· Sonyericsson w715

No comments:

Post a Comment