Thursday, July 28, 2011

Κρίσιμη συνάντηση Γ.Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί την Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Γ.Ραγκούση, με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο.

Ικανοποιώντας το σχετικό αίτημά τους, ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού Υποδομών στις 10.00 με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας (πεζή) στο κέντρο του Πειραιά πραγματοποίησην τις πρωινές ώρες της Πέμπτης οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ πιο νωρίς συγκεντρώθηκαν χωρίς τα αυτοκίνητά τους έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι.

Ύστερα από την αποχώρηση των αυτοκινητιστών από το λιμάνι του Πειραιά τα τουριστικά λεωφορεία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τις προβλήτες και να αποχωρήσουν.

Νωρίτερα σημειώθηκαν και κάποια μικροεπεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ που παρευρίσκονταν στο λιμάνι και των αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι. Η αστυνομία επενέβη και τους απώθησε από την πύλη 12 στα γύρω στενά, χωρίς να γίνει χρήση δακρυγόνων.  Εκεί οι αυτοκινητιστές έριξαν στους δρόμους λάδια, χώματα και σακούλες με σκουπίδια, δημιουργώντας ένα είδος οδοφράγματος. Η Τροχαία στη συνέχεια προχώρησε σε καθαρισμό των δρόμων.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει δύο εφορίες.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται έξω από γραφεία βουλευτών.

Οι ιδιοκτήτες ταξί με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση, ζήτησαν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του κ.Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στο θέμα, αλλά είναι και διατεθειμένη να κάνει «διάλογο χωρίς προκαταλήψεις».

Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) ερμηνεύει την αναφορά του κ. Παπανδρέου για διάλογο «χωρίς προκαταλήψεις» ως μήνυμα προς το υπουργείο.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: in.gr

Related posts:
· Φυτοφάρμακα και υγεία
- Κατοχύρωση domain
- iOS 5 beta 4
- Facebook for iPad
- Mac OS X Lion
- iOS 4.3.5
HTC Desire Z
· Βρετανικές απελάσεις Λίβυων διπλωματών
· FOOTBALL LEAGUE - Κούρσα για δύο η άνοδος
· Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή από τους ιδιοκτήτες ταξί
· Λήξη της επιδημίας του E.Coli
· Φωτιά στην Ελασσόνα - 27 Ιουλίου 2011
· Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή από τους ιδιοκτήτες ταξί
· ΔΗΜΑΡ: Πήραμε ανάσα, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

No comments:

Post a Comment