Tuesday, July 12, 2011

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται την Παρασκευή


Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα παρευρεθούν την Παρασκευή οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Reuters.
Την ίδια ώρα, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ecofin, την Τρίτη στις Βρυξέλλες, τόσο ο προεδρεύων του Συμβουλίου κ. Ροστρόφσκι, όσο και οι επίτροποι Όλι Ρεν και Μισέλ Μπαρνιέ αναγνώρισαν την κρισιμότητα της κατάστασης στη ζώνη του ευρώ και την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική, συστημική απάντηση της ευρωζώνης, παράλληλη προς τις εθνικές απαντήσεις. Ο Όλι Ρεν μίλησε για σοβαρή απειλή μετάδοσης της ελληνικής κρίσης
.

Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ ερωτώμενος για τις θέσεις που διατύπωσε πρόσφατα εν συγκρίσει με την αξιοπιστία και τον τρόπο λειτουργίας των διεθνών οίκων αξιολόγησης, επανέλαβε την πρόθεση της ευρωπαϊκής πλευράς να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών που συχνά συνεπάγονται οι ανακοινώσεις των εν λόγω οίκων.


Ειδικότερα ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα υποχρεωθούν στο μέλλον να δηλώνονται και να λαμβάνουν άδεια λειτουργίας στην ΕΕ, καθώς επίσης και να αυξήσουν τα επίπεδα διαφάνειας επί των οποίων λειτουργούν.


Ο επίτροπος δήλωσε ότι είναι συχνά προβληματική τόσο η συγκυρία όσο και ο τρόπος με τον οποίο οι οίκοι παρεμβαίνουν, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διαβαθμίζονται με τον ίδιο τρόπο χρηματοοικονομικά προϊόντα και κρατικές οντότητες. Πόσο μάλιστα - δήλωσε - όταν αυτές οι κρατικές οντότητες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ένωσης κρατών, που είναι διατεθειμένο να επέμβει για την επίτευξη της σταθερότητας.


Ο επίτροπος Μπαρνιέ επισήμανε ότι θα ήταν ευχής έργο να αυξηθεί ο αριθμός των οίκων αξιολόγησης και κάλεσε εμμέσως τους οίκους, εκτός των τριών μεγάλων, να ενωθούν ούτως ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα με στόχο την μείωση της εξάρτησης των αγορών από τις γνωμοδοτήσεις αυτών των οίκων.
Παράλληλα, ο κ. Μπαρνιέ τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς Ευρωπαικής Ένωσης αναφορικά με έναν ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκάλυψη του Spiegel, το Βερολίνο ετοιμάζει έναν γερμανικό οίκο αξιολόγησης. Ήδη κινούνται ο σχετικοί οικονομικοί παράγοντες και ψάχνουν δανειακά κεφάλαια ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ.


Πηγή: pathfinder.gr

Related posts:
· Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
· Sony Ericsson Spiro W100i
· Βουλγαρία: Εκκενώνεται η πόλη Ντέμπελετς λόγω ανατροπής βυτιοφόρου
· Θάσος: Αναστατωμένοι οι κάτοικοι του νησιού από τα στοιχεία για
· Συζητούν για έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή
· i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία της Εθνικής Τράπεζας
· Το πρώτο πολυανθεκτικό στέλεχος γονόρροιας αναγνωρίστηκε επίσημα
· iOS 5 beta 3 τώρα διαθέσιμο
· Απλήρωτοι οι απογραφείς
· Βενιζέλος: Ολοκλήρωση όλων των ζητημάτων για το νέο δάνειο έως
· Πολλά άψυχα κορμιά παιδιών στο βυθισμένο ρωσικό πλοίο
· Φόρος άνθρακα στις ρυπογόνες επιχειρήσεις στην Αυστραλία

No comments:

Post a Comment