Saturday, June 11, 2011

ΔΝΤ: Μια «σοβαρή επίθεση» κατεγράφη πρόσφατα στο δίκτυο υπολογιστών του Ταμείου, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του στους New York Times

  Μια σοβαρή επίθεση κατεγράφη πρόσφατα στους υπολογιστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με στελέχη του που μίλησαν ανώνυμα στην εφημερίδα The New York Times και ένα στέλεχος εταιρίας που ειδικεύεται στην ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής και συνεργάζεται με το ΔΝΤ.

Οι χάκερς που παραβίασαν τα συστήματα του διεθνούς οικονομικού οργανισμού πιστεύεται ότι συνδέονται με κάποια κυβέρνηση, δήλωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News.
Στα δεδομένα που εκλάπησαν περιλάμβανονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επίθεση αποτέλεσε μια «πολύ μεγάλη παραβίαση» των συστημάτων, δήλωσε ένα στέλεχος του Ταμείου μιλώντας στους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο στόχος της επίθεσης, δήλωσε ο Τομ Κέλερμαν, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, είχε σκοπό να δώσει σε μια κυβέρνηση «πρόσβαση στα ενδότερα» του δικτύου του ΔΝΤ. «Επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση», δήλωσε ο Κέλερμαν, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της International Cyber Security Protection Alliance.

«Ο κώδικας αναπτύχθηκε και τοποθετήθηκε για αυτό το σκοπό», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο λογισμικό που αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν οι χάκερς στα συστήματα του Ταμείου.

Πηγή: skai.gr


Related posts:
· Δικαίωμα συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις
· Πρωτοσέλιδα εφημερίδων (10/6/2011)
· VIDEO: Eίναι θεότρελος ο άνθρωπος!!
· Ποδοσφαιρικό θαύμα με πέναλτι;
· Τηγανέλαιο για καύσιμο οχημάτων!
· Ηλιακά νησιά σε Νότια Κορέα – Σαουδική Αραβία

No comments:

Post a Comment