Thursday, June 30, 2011

Ανυπολόγιστη η ζημιά στη ζωή της πόλης από τα επεισόδια, λέει ο Γ.Καμίνης

Tην αναθεώρηση της χρήσης χημικών ουσιών στις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ζήτησε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης, έπειτα από την εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Ο κ. Καμίνης στην ανακοίνωσή του τονίζει την Πέμπτη ότι «η Αθήνα δεν πρέπει να ξαναζήσει μια μέρα σαν τη χθεσινή, αυτό είναι ευθύνη όλων», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση πολέμου και βίας, οι τραυματισμοί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στη μάχη των χημικών αερίων, οι σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην πόλη. Προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην κοινωνική και οικονομική ζωή και ιδίως στον τουρισμό».

Για τον περιορισμό αυτών των φαινομένων ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι «είναι υποχρέωση όλων - και κυρίως του κράτους, των υπηρεσιών του και της Ελληνικής Αστυνομίας - να συμβάλουμε στη μείωση και όχι στη κλιμάκωση της έντασης· στον έλεγχο και όχι στην επέκταση της βίας. Η επιβεβλημένη προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της Βουλής πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία του δικαιώματος της ειρηνικής δημόσιας συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας».

«Η χρήση των χημικών αερίων πρέπει να αναθεωρηθεί εξαιτίας της επιβάρυνσης που προκαλεί σε μεγάλα τμήματα της πόλης, όπως είχε εξαγγείλει η παρούσα κυβέρνηση το 2009» σημειώνει ο δήμαρχος.

Αναφέροντας πως οι δημοτικές υπηρεσίες κάνουν «κάθε τι δυνατό για να απομακρύνουν τα επικίνδυνα υλικά» από την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει πως οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος της αποκατάστασής τους.

Κάλεσε δε την πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, λέγοντας πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές και απώλειες. Ο Γ.Καμίνης δήλωσε επίσης πως τα συνεργεία του δήμου κινητοποιήθηκαν από τις 2:00 τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ώστε η πόλη να καθαριστεί και να είναι προσπελάσιμη και λειτουργική από τους πολίτες, μπροστά στις εκτεταμένες ζημιές και απώλειες που έχουν ήδη συντελεστεί στα μνημεία, τους δρόμους και τις πλατείες,

Άλλωστε η αποκατάσταση των ζημιών από τις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και είχε αναφερθεί ότι ο δήμος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρεθεί λύση. Ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει την καταβολή πιστώσεων από το αρμόδιο υπουργείο ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment