Friday, June 10, 2011

Αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Ειδήσεις - Κόσμος

Πυρ άνοιξαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας κατά διαδηλωτών που είχαν κατέβει στους δρόμους της χώρας την Παρασκευή, διαδηλώνοντας για άλλη μία φορά εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ. Για τουλάχιστον 28 νεκρούς μιλούν οι ακτιβιστές, κυρίως στην επαρχία Ιντλέμπ, στα βόρεια της χώρας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μιας μεγάλης διαδήλωσης στην Μααρέτ αλ Νουμάν στην Ιντλέμπ, προκαλώντας τον θάνατο 11 ανθρώπων. Άλλα έξι άτομα σκοτώθηκαν στην Λαττάκεια, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε διαδήλωση, δήλωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν.

Δύο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Μπόσρα αλ Χαρίρ στην επαρχία Ντεράα και
τρεις άλλοι στην Καμπούν της Δαμασκού.

Άλλοι ακτιβιστές δηλώνουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούσαν με αυτόματα όπλα από τις στέγες κτιρίων κατά των διαδηλωτών.

Όπως διαφαίνεται από αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας κατέβηκαν στους δρόμους της περιοχής Μάχτα της Ντεραά, φωνάζοντας: «Ο λαός θέλει να ανατρέψει το καθεστώς».

Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν από νεαρούς σε κλινική που είναι στην περιοχή. Τουλάχιστον οι δύο από αυτούς φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το στήθος, δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Στο χωριό Μπούσρα αλ-Χαρίρ, συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο πολίτες, όταν άνοιξαν πυρ κατά αντικαθεστωτικής διαδήλωσης.

Τουλάχιστον 1.000 άτομα είχαν κατέβει στους δρόμους του χωριού, στην Πεδιάδα του Χοράν, όταν αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτοκίνητα άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας δύο άνδρες, σύμφωνα με κάτοικο.

Συριακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ένοπλοι σκότωσαν στο χωριό έναν αστυνομικό, κάτι που διαψεύδουν οι κάτοικοι.

Η Παρασκευή έχει ονομαστεί «Ημέρα των Φυλών». Αντικαθεστωτικοί έχουν κάνει έκκληση στους πολίτες της Συρίας να κατέβουν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, για να απευθύνουν έκκληση στις φυλές της χώρας να κινητοποιηθούν εναντίον του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ-Άσαντ.


Ο στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στην πόλη Τζισρ-αλ-Σουγούρ
Newsroom ΔΟΛ


Πηγή: in.gr

Related posts:
· Κύπρος- Συνάντηση ΥΠΕΞ Μ Κυπριανού με αντιπροσωπεία του Μεταβατικού
· ΦΙΤΕΣΕ - Θέλει ΜακΛάρεν!
· Απεργούν σήμερα οι λιμενεργάτες
· Από γιατρό σε γιατρό η Ευαγγελία του «Next Top Model»
· Σταματούν οι λογαριασμοί «έναντι» της ΔΕΗ
· Tα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο σε όλη την Ελλάδα

No comments:

Post a Comment