Friday, June 10, 2011

Να πείσει για την αναγκαιότητα του Μεσοπρόθεσμου θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός από τη Βουλή - Ειδήσεις - Ελλάδα

Για τα επώδυνα μέτρα όπου περιλαμβάνεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, αφού εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, καλείται να δώσει εξηγήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ώρα του Πρωθυπουργού. Σημαντικότερη αποστολή του πρωθυπουργού να κάμψει τις αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί «πράσινοι» βουλευτές έχουν ασκήσει σφοδρότατη κριτική στο Μεσοπρόθεσμο βάζοντας στο επίκεντρο της ιδιωτικοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, δεν θα σταματήσει να αναζητεί και την ευρύτερη συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ζητήσει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουελυτών.

Ερωτήσεις για το θέμα έχουν καταθέσει οι αρχηγοί του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Και οι δύο ζητούν από τον πρωθυπουργό λεπτομέρειες τόσο για το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος όσο και για την διαδικασία, με την οποία θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από «πράσινους» βουλευτές κατά τη συζήτησή

Μιλώντας την Πέμπτη στο Υπουργικό, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε την αξιοποίηση τεχνοκρατών σε «καίριους τομείς».

Δήλωσε ξανά την ανάγκη να δοθεί προς τα έξω ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έχοντας βεβαίως ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητά ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

«Θα επιμείνω μέχρι τέλους, επιδιώκοντας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου με μια ευρύτερη πλειοψηφία» φέρεται να δήλωσε στους υπουργούς.

Απευθυνόμενος ειδικά στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι, εφόσον συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

«Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.Newsroom ΔΟΛ


Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment