Friday, June 10, 2011

Οριστική ήττα για τη Microsoft στην υπόθεση i4i


Έπειτα από δύο και πλέον χρόνια δικαστικών αντιπαραθέσεων, η καναδική εταιρεία i4i αναδείχθηκε τελικά νικήτρια στον "πόλεμο" με τη Microsoft. Η τελευταία καλείται τώρα να καταβάλει στην i4i αποζημίωση της τάξης των 290 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2009, η i4i κατέθεσε μήνυση κατά της Microsoft, κατηγορώντας την ότι έκλεψε τεχνολογία XML την οποία και χρησιμοποίησε στα Office 2003 και 2007. Η Microsoft, φυσικά, απέρριψε τις αιτιάσεις της i4i κι έτσι ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν οι δύο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι δικαστές επικύρωσαν τελικά την προηγούμενη δικαστική απόφαση και τώρα η Microsoft καλείται να πληρώσει 290 εκατομμύρια ευρώ.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η απόφαση δεν ήταν αυτό που περίμενε η εταιρεία και απηύθυνε έκκληση για λελογισμένη χρήση της νομοθεσίας που διέπει τις πατέντες. Αυτό, βέβαια, είναι εξόχως ειρωνικό, καθώς η Microsoft είναι από τις εταιρείες που δε διστάζουν και πολύ για να σύρουν κάποιον στα δικαστήρια, αξιώνοντας υπέρογκες αποζημιώσεις.

Πηγή: Pc Magazine

No comments:

Post a Comment