Sunday, August 26, 2012

Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στην Κύμη Ευβοίας. Το μέτωπο είναι τώρα κοντά στον οικισμό Κάλαμος, με την πυροσβεστική να αισιοδοξεί ότι θα θέσει σύντομα υπό έλεγχο τηνν πυρκαγιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τους κατοίκους έδωσαν ολονύχτια μάχη ώστε να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των κατοικιών στους οικισμούς Ματράκι και Αχλαδερή. Ένα σπίτι καταστράφηκε, ενώ ορισμένα ακόμα υπέστησαν ζημιές και απώλειες.

H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή του Αυλωναρίου, και επεκτάθηκε προς την Αχλαδερή και την Οκτωνιά, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις περιμετρικά της Κύμης. Σε ύφεση είναι επίσης η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Αρκίτσα Φθιώτιδας. Οι πυροσβέστες, αλλά και οι παραθεριστές, έδωσαν μεγάλη μάχη μέσα στη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν σε κατοικημένη περιοχή τριών παραθεριστικών οικισμών που βρίσκονται μεταξύ Αρκίτσας και Αγίου Κωνσταντίνου, στο 155 χλμ της Εθνικής Οδού Αθήνας- Λαμίας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε απόσταση 200 μέτρων από τα πρώτα σπίτια των οικισμών και οι παραθεριστές με όποια μέσα μπορούσαν, προσπάθησαν να την περιορίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από ψαράδες που παρευρίσκονταν στη θάλασσα, μπροστά στους οικισμούς. Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και δημιουργήθηκαν τρία μέτωπα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που ξεπερνούσαν τα 600 μέτρα και κινούνταν ανεξέλεγκτα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση καθώς περιορίστηκαν οι άνεμοι, γεγονός που διευκόλυνε τους πυροσβέστες και τους πολίτες μέσα στη νύχτα να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο προς τις κατοικημένες περιοχές, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να προχωρήσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς.

pathfinder.gr

Related posts:
· Σταφύλι
- Microsoft Surface

BMI Calculator
- Παρά Πέντε
- Samsung Galaxy S III user manual
- Ηλεκτρολογία
- Στέβια
- Cyanogenmod 10
- iPad 3
Find zip code
- Find postal code
-BMI Calculator
- Calories

see this link for more details
Google Chrome 21 for Mac

Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος από τον θόρυβο των αυτοκινήτων
Bioshock Playthrough Part 10 - Grenade Launcher

The young man knows the rules but the old man knows the exceptions." - Oliver Wendell
Android: Sharp signs with Microsoft for patent exFAT
Samsung Galaxy Y S5360
Best Auto Transport Company· Πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ ο Πλατανιάς Χανίων
· How to find and keep your ideal weight?
· «Μίνι καζίνο» σε αθηναϊκό Internet-καφέ ανακάλυψε η Οικονομική Αστυνομία
· Bailon and Bermudez Share Their 'Empire'
· Thousands of pro-Tymoshenko in Kiev on Independence Day

No comments:

Post a Comment