Friday, June 8, 2012

Οι Έλληνες θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση αν βγουν από το ευρώ, λέει ο Ομπάμα

Ταχεία και αποφασιστική λύση για την Ευρωζώνη ζητά από τους ηγέτες της ο Μπαράκ Ομπάμα κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και τις θυσίες των πολιτών της επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη.

Οι Ευρωπαίοι, λέει ο Αμερικανός πρόεδρος, έχουν στα χέρια τους λύσεις με την ανακεφαλαιοποίηση των αδύναμων τραπεζών να είναι μία από αυτές. Εκτιμά δε ότι οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών συζητούν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι αυτό πρόκειται για ένα καλό βήμα.

«Είναι δύσκολες λύσεις, αλλά είναι λύσεις», υπογράμμισε ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη έχει αναφορικά με αυτό την υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Εντέλει οι αποφάσεις είναι στα χέρια των Ευρωπαίων ηγετών και ευτυχώς αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάσταση και την επείγουσα ανάγκη να δράσουν», σημειώνει αναφέροντας και την λεπτή θέση του να μην επικρίνει αυστηρά την Ευρώπη ή να μην πει στους Ευρωπαίους τι να κάνουν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες.

Προειδοποίησε πάντως την Ελλάδα ότι «πιθανόν οι δυσκολίες θα αυξηθούν» αν φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη.

Η θέση του Αμερικανού προέδρου είναι ότι η παρατεταμένη ασιγουριά στην Ευρώπη επηρεάζει και την οικονομία των ΗΠΑ που δεν έχει επανακτήσει τον δυναμισμό της και ταλαιπωρείται από την υψηλή ανεργία που ξεπερνά το 8%.

Αυτό επικαλείται και η Fed που δηλώνει έτοιμη να πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας και παροχής ρευστότητας.

Υπάρχει κίνδυνος για νέα ύφεση αν η κατάσταση στην Ευρώπη δεν κινηθεί ομαλά, εκτίμησε. Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι το αμερικανικό σύστημα είναι πλέον πιο σταθερό και ότι θα μπορούσε να απορροφήσει σοκ από την Ευρώπη.

Με την εκλογική αναμέτρηση να πλησιάζουν, ο Ομπάμα, εκτιμούν αναλυτές, θέλει να δει –αν όχι μία λύση– τουλάχιστον να ηρεμήσει το (οικονομικό) μέτωπο της Ευρώπης, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η οικονομία και οι πιθανότητες επανεκλογής του.

Σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά, ο Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο να ψηφίσει νομοσχέδια που θα φέρουν ξανά δασκάλους και άλλους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας.

Πηγή: in.gr

Related posts:
· Facebook Camera
- Android app for Wordpress site
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

IOBit Uninstaller

Μια τράπεζα βλαστοκυττάρων «κρύβεται» στο στόμα κάθε ανθρώπου
Αρώματα
See also
Garmin Nuvi 2585TV
Nokia 7230· Προειδοποίηση για κατάρρευση της βιόσφαιρας σε ορισμένες γενιές
· Την αποχώρησή του από το IIF ανακοίνωσε ο Τσαρλς Νταλάρα
· Αυστραλία: Ο ΥΠΕΞ Καρ ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μιανμάρ αίρονται εντός εβδομάδων
· Αντιδράσεις προκαλεί το νέο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ

No comments:

Post a Comment