Friday, June 8, 2012

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος από την Παιανία

Ελεύθερος με όρους και κάτω από τις ζητωκραυγές των συμπολιτών του από την Παιανία αφέθηκε έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή ο 23χρονος που καταδίωξε και σκότωσε την Τετάρτη έναν Αλβανό, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, είχε προηγουμένως μπει στο σπίτι του και είχε απειλήσει τη μητέρα του για να τη ληστέψει.

Ο νεαρός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, καταδίωξε διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν απειλήσει τη μητέρα του για να κλείσει τον συναγερμό και έφυγαν άρον-άρον όταν επενέβη ο ίδιος και ο αδελφός του, αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοντινό σπίτι.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ωστόσο δεν έπεισε τον εισαγγελέα ότι βρισκόταν σε άμυνα, αφού δεν τον πυροβόλησε μέσα στο σπίτι του, αλλά τον καταδίωξε στο δρόμο και τον χτύπησε πισώπλατα. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες μελέτης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, καθώς έπρεπε να σταθμιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 43χρονου διαρρήκτη και να ληφθούν υπ' όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος. Η αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ο νεαρός σκότωσε τον διαρρήκτη, όπως διατυπώθηκε στην απαγγελία κατηγορίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης η προβλεπόμενη ποινή φθάνει έως τα 20 χρόνια.

Ο νεαρός, ο οποίος είναι φοιτητής Κτηνιατρικής στη Βουδαπέστη, απαγορεύεται να βγει από τη χώρα και υποχρεώνεται σε εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα. Τον 24χρονο υποδέχθηκαν το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων με θερμά χειροκροτήματα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, που φώναζαν «αθώος». «Σύσσωμη η τοπική κοινωνία βρέθηκε αυθόρμητα δίπλα στο πλευρό του Νίκου, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα και τη συμπαράστασή μας σε αυτήν την τίμια οικογένεια», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος Παιανίας Χρήστος Ντάβαρης.

«Δυστυχώς, όταν η Πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών, αυτοί αντιδρούν και παίρνουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους. Αυτή η εξέλιξη δεν είναι ένα ευτυχές γεγονός. Δεν θέλω καθόλου την αυτοδικία», δήλωσε την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που έκανε εκτίμηση ότι η δράση της αστυνομίας είναι πλημμελής «όχι γιατί δεν είναι εκπαιδευμένοι και δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση εκ μέρους του κράτους. Γιατί κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια έκαναν δημόσιες σχέσεις στη πλάτη των αστυνομικών».

Παράλληλα, κρατείται και ανακρίνεται ο 46χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν μαζί με τον 43χρονο, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και αν έχει σχέση και με τις τρεις επιθέσεις που σκόρπισαν τον πανικό σε ολόκληρη τη γειτονιά και είχαν την παραπάνω δραματική κατάληξη.

pathfinder.gr

Related posts:
· όνειρα
- Android app for Wordpress site

Εναλλακτικές θεραπείες
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

OpenOffice.org for Mac - Ελληνικό

Η καλή στοματική υγιεινή αποτρέπει το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο
Σετ Άρωμα / Κρέμα
Περίεργα και πρωτότυπα
iOS: a flaw in Safari makes phishing undetectable
Samsung Galaxy Y Pro B5510· Ιαπωνική μικροπόπ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
· Με Πιλάβιο, χωρίς προβλήματα η προπόνηση της Εθνικής - Αθλητισμός - Ποδόσφαιρο
· ΔΗΚΟ: Ανοικτός σε διάλογο για τις προεδρικές με ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ
· Να μην επιχειρήσει κανείς να πιέσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε ο Π.Καμμένος
· Αποκωδικοποιήθηκε το γονιδίωμα εμβρύου 18 εβδομάδων
· 40 Years After the 'Napalm Girl' Photo
· Αναβλήθηκε η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση στρατιωτικών καυσίμων από μονάδα της Λάρισας

No comments:

Post a Comment