Saturday, March 24, 2012

Στο σημείο «μηδέν» η θεραπεία της φυματίωσης

Στο σημείο «μηδέν» επιστρέφει η θεραπευτική αντιμετώπιση της φυματίωσης, εξαιτίας της εμφάνισης της πολυανθεκτικής μορφής της νόσου, η οποία αντιστέκεται στα φάρμακα, καθιστώντας δύσκολη την εκρίζωσή της. Παρότι τα κρούσματα της πολυανθεκτικής φυματίωσης στη χώρα μας είναι ελάχιστα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας ασθενής που θα προβληθεί από αυτή τη μορφή της νόσου θα μολύνει 1-2 άτομα το μήνα και 15-20 το χρόνο.

Μία πτυχή του προβλήματος στη Βόρεια Ελλάδα αποκαλύπτουν στο ΑΜΠΕ , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης (24 Μαρτίου), ο καθηγητής πνευμονολογίας στο ΑΠΘ Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης και ο καθηγητής πνευμονολογίας στο ΔΠΘ Δημοσθένης Μπούρος, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη εξοπλισμού αλλά και συντονισμού καθιστά αδύνατη τη διάγνωση της πολυανθεκτικής φυματίωσης στη περιοχή.

Η εξήγηση που δίνει για την εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης ο καθηγητής πνευμονολoγίας στο ΔΠΘ Δημοσθένης Μπούρος είναι η εξής: η αντιμετώπιση της φυματίωσης γίνεται με τη λήψη 3-4 φαρμάκων καθημερινά για μία περίοδο 6-12 μηνών. Επειδή οι ασθενείς δε συνεργάζονται και δεν παίρνουν κανονικά όλα τους τα φάρμακα, το μυκοβακτήριο της φυματίωσης αναπτύσσει αντοχή στα φάρμακα.

pathfinder.gr

Related posts:
· Sony Xperia Neo L
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-Φούστες
- Hellas Power
- IPTV
Nano-Sim: Apple wants to impose its implementation at Motorola, Nokia and RIM

Samsung Galaxy Y Pro B5510
· AEK - Ο Χατζηιωάννου άνοιξε τον «χορό», βάζοντας τις 300.000 ευρώ
· Μποτιλιάρισμα Κηφισίας
· Learn from your mistake
· Αϋπνία: Οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στη θεραπεία της
· Στρος Καν: Έκανε σεξ με νεαρή ενώ 5 άνδρες κοιτούσαν
· Myths of motivation
· Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα η Νομική, για προληπτικούς λόγους

No comments:

Post a Comment