Wednesday, May 16, 2012

Σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, με την οποία η χώρα θα οδηγηθεί στις νέες εκλογές, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 13:00. Στη σημερινή συνάντηση δεν θα μετάσχει τελικά ο Ν.Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τη συνάντηση της Τρίτης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η επιλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων.

Πρόκειται για τον Π.Πικραμμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Ρένα Ασημακοπούλου, πρόεδρο του Αρείου Πάγου και Ιωάννη Καραβοκύρη πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ως πιθανότερο ενδεχόμενο, οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει ο Π.Πικραμμένος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, ασκήθηκαν πιέσεις προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να παραμείνει στη θέση του, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας.

Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.

Οσον αφορά σε επίπεδο υπουργών, ο Ευ.Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Από πλευράς ΝΔ, φαίνεται ότι έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Πηγή: in.gr

Related posts:
· Samsung Galaxy S III
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

Nokia 700 user manual Greek - Εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά


Σημαντική η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της κύησης

iOS: a flaw in Safari makes phishing undetectable

Gigabyte S1081 Tablet
· Political 'shout-outs': Praising Trees and Sport
· Η τεστοστερόνη θα μπορούσε να βοηθήσει τους άνδρες να αδυνατίσουν
· Yahoo Kicks Out CEO Scott Thompson
· «Βιονικό» μάτι αντλεί ενέργεια από το ίδιο το φως
· Colorado GOP Kills Civil Unions Bill

No comments:

Post a Comment