Wednesday, May 9, 2012

Σε χαμηλά 20ετίας το Χ.Α.

Βαριές απώλειες στις αγορές και το Χ.Α., Wall να κινείται περίπου άλλες 100 μονάδες πιο κάτω από την Τρίτη και τις απώλειες σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι να κινούνται πάνω από 1%.

Ίδιο και χειρότερο το κλίμα στην Ελλάδα, αφού ο γενικός δείκτης του Χ.Α. για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχώρησε και μάλιστα σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στις 615 μονάδες και απώλειες αυτή τη φορά κατά 0,87%.

Η κίνηση που πήγε να βγει στις τράπεζες εστέφθη από αποτυχία ενδοσυνεδριακά, αφού ο κλάδος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις πολιτικές εξελίξεις. Εξελίξεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αστάθεια, αφού προς το παρόν δεν διαφαίνεται η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει άμεση προσφυγή στις κάλπες ενδεχομένως για τις 10 ή τις 17 Ιουνίου. Νέα ιστορικά χαμηλά για τον ΟΤΕ, που υποχώρησε στα 2,02 ευρώ και με όγκο 637 χιλιάδων τεμαχίων.

Αμετάβλητη στα χαμηλά της η ΔΕΗ, στο 1,97 ευρώ, παρά το γεγονός ότι πήγε να ενισχυθεί πάνω από τα 2. Γενναίες απώλειες, περίπου κατά 25 για την Coca Cola, αφού η επιστροφή κεφαλαίου από την εταιρεία, δηλαδή τα 0,34 ευρώ δεν ήταν αυτό που περίμενε η αγορά. Νέα βουτιά για τον ΟΠΑΠ, στα 6 ευρώ και πτώση άνω του 3% και 3,08% υποχώρησε η Βιοχάλκο, στα 2,52 ευρώ. Νέες πιέσεις για τον Μυτιληναίο, που υποχώρησε άνω του 2% και συγκεκριμένες εντολές πώλησης από το εξωτερικό εξαιτίας της πολιτικής ασιγουριάς στην Ελλάδα.

Νέα βουτιά, κατά 1,40% και για την Εθνική, στο 1,40 ευρώ και με όγκο 2,5 εκατ. τεμαχίων. Δεν έπεισε η αντίδραση κατά 6,09% της Eurobank, στα 0,488 ευρώ και με συναλλαγές 1,8 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 5,94% για το Τ.Τ., στα 0,339 ευρώ, 2,40% για την Κύπρου και 2,40% για την Πειραιώς.

Οριακή ήταν η άνοδος για την Alpha, μόλις κατά 0,08%. Η αγορά υποχώρησε στα χαμηλά 20 χρόνων. Η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ διαμορφώνεται πια κάτω από το 1 δισ. ευρώ και της ΔΕΗ κάτω και από τα 500 εκατ. ευρώ, εξέλιξη η οποία δυσχεραίνει την προσπάθεια για τις αποκρατικοποιήσεις, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Ισπανία και Ελλάδα ταράζουν και πάλι τις αγορές

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ελληνικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές, με τους Ευρωπαίους να έχουν επιδοθεί σε καταιγισμό απειλών εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Wall Street

Με σημαντικές απώλειες διαμορφώνονται οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους αφενός στις ελληνικές εξελίξεις και αφετέρου στην επικείμενη κρατικοποίηση της ισπανικής Bankia, οιωνός που θεωρείται κακός για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,21% στις 12.776 μονάδες, ο Nasdaq είναι στις 2.909 μονάδες και στο -1,26% και ο S&P 500 κινείται με απώλειες 1,29% και στις 1.346 μονάδες.

Ευρώπη

Με απώλειες κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ισπανικές τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων εν μέσω ανησυχιών για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Στο Λονδίο ο FTSE γράφει απώλειες 0,01% στις 5.554 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι κερδίζει οριακά κατά 0,07% στις 3.127 μονάδες και ο DAX στην Φρανφούρτη σιμειώνει άνοδο 0,26% στις 6,463 μονάδες.

Σήμερα μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών πρόκειται να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την κρατικοποίηση της ισπανικής Bankia. Σύμφωνα πληροφορίες, το 45% της Bankia θα περάσει υπό κρατικό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι εδώ και αρκετό διάστημα το ισπανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Την Παρασκευή πρόκειται να ανακοινωθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη του κλάδου. Η ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αντλήσουν νέα κεφάλαια ύψους 35 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα εξακολουθεί να απασχολεί τους χρηματιστές.

Οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών Bankia, Bankinter και Caixabank υποχωρούν μεταξύ 2% και 3%.

Στ.Κ.Χαρίτος

sxaritos@reporter.gr
Πηγή: pathfinder.gr

Related posts:
· Body Language
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-BMI Calculator

Nokia 500 user manual Greek - Εγχειρίδιο χρήσης στα Ελληνικά


Ελπίδες θεραπείας των νόσων Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ

Welcome!

Nokia C3
· Πετσάλνικος παραδίδει αποτελέσματα
· Δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, λέει ο Μπαρόζο
· «Κίνδυνος γενετικών βλαβών» από τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
· Importance of an automated system of management of company
· To serve your vicinity and Communaut� has a great impact for all
· Why the problems are value
· To compare the index and the CFDs markets of town of IG

No comments:

Post a Comment