Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας τάσσονται 2 στους 3 πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της MARC που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής. Π
Παράλληλα, το 71,6% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της προσφυγής στις κάλπες, έναντι μόλις 26,2% που δηλώνει ότι επιθυμεί πρόωρες εκλογές.
Στην ερώτηση για το αν ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να συναινέσει με την πολιτική της κυβέρνησης ή να επιμείνει στο «Ζάππειο 2», το 51,9% δηλώνει ότι πρέπει να συναινέσει έναντι 37,6% που υπολογίζει ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να επιμείνει στο πρόγραμμα που παρουσιάσε στο Ζάππειο.
Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 35,7% δηλώνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να συναινέσει, έναντι 55,4% που τάσσεται υπέρ του «Ζαππείου 2».
Σε άλλη ερώτηση για το τι θα πρέπει να πράξει η κυβέρνηση, το 77,3% δηλώνει ότι θα πρέπει να υιοθετήσει προτάσεις του κ. Σαμαρά (74,1% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ), έναντι 14% που καλεί την κυβέρνηση να επιμείνει στο πρόγραμμά της.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μόλις το 19,2% τάσσεται υπέρ της επιμονής από πλευράς κυβέρνησης στο πρόγραμμά της.
Η πανελλαδική έρευνα της MARC πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 802 νοικοκυριών από 18-19 Μαΐου.
«Όχι» στη δραχμή
Όπως έγινε γνωστό από άλλη έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, το 66% των πολιτών τάσσεται κατά της επιστροφής στη δραχμή.
Επιπλέον, το 58% έχει θετική γνώμη για το ευρώ (αρνητική το 40%), θεωρώντας το πάντως απλά ως ένα κοινό νόμισμα (82%).
Για την επιστροφή στη δραχμή το 66% υπολογίζει ότι τα πράγματα θα ήταν μάλλον χειρότερα, έναντι 16% που υπολογίζει ότι θα ήταν καλύτερα.
Τέλος, το 66% θεωρεί μη πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η πανελλαδική έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις το διάστημα 2-10 Μαΐου.
Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Στο 0,9% διαμορφώνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24,5%, η ΝΔ 23,6%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 22,1%.
Όπως έγινε γνωστό από την ίδια έρευνα, το 62,4% δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενοχή και όχι συναίνεση.
Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε το διάστημα 17-20 Μαΐου με 2.002 συνεντεύξεις πανελλαδικά.Newsroom ΔΟΛ
No comments:
Post a Comment