Sunday, May 22, 2011

Δυσμενές κλίμα και πιέσεις στην Ελλάδα

Σε δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα και με συνεχείς πιέσεις εξελίσσεται στην Ευρώπη η κουβέντα για τη διαχείριση του χρέους.


Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε οι ιδιωτικοποιήσεις που θα δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση να επιβλέπονται από ξένους εμπειρογνώμονες, ενώ ο Γερμανός υπουργός οικονομικών «τρίζει τα δόντια του» για επιπλέον μέτρα και θέτει όρο για τυχόν ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και τραπεζών.


Την ίδια ώρα, η Άγκελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος για την Ελλάδα και απορρίπτει την αναδιάρθρωση χρέους
. «Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, για αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», είπε η κ. Μέρκελ.
Από τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αποκλείει το σενάριο για την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο δηλώνει κατηγορηματικά
ότι «η αναδιάρθρωση είναι εκτός συζήτησης», ενώ στην ερώτηση περί «αναδιάταξης του χρέους» σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν μπαίνει σε δημόσια σεναριολογία».

No comments:

Post a Comment