Sunday, July 29, 2012

Καλοκαίρι στην Αθήνα για την τρόικα

Στην Αθήνα σκοπεύει να... ξεκαλοκαιριάσει η τρόικα, όπως δήλωσε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τριμερές κλιμάκιο Πόουλ Τόμσεν. Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε μυστικά με τον Τόμσεν το Σάββατο και σε αυτόν τον «μυστικό δείπνο» άκουσε τον Δανό εμπειρογνώμονα να του λέει πως οι επικεφαλής των ελεγκτών θα παραμείνουν στην Αθήνα όσο χρειαστεί για να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των 11,6 δισ. και να μπουν στο "κάδρο" ποσοτικοποιημένα μέτρα.

Πρόκειται σίγουρα για ένα επικοινωνιακό αβαντάζ προς την κυβέρνηση, καθώς η συνήθης τακτική των τροϊκανών ήταν να έρχονται σε επαφές με τα υπουργεία, να διενεργούν τους ελέγχους τους και να φεύγουν για να επιστρέψουν μόνο για την τελική διαπραγμάτευση. Είναι δε ενδεικτικό το γεγονός αυτό αναφορικά με το ότι ο κ. Στουρνάρας έχει καταφέρει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών μας για την αξιοπιστία των μέτρων που θα αποτελέσουν την ελληνική πρόταση.

Κατά τα άλλα, πάντως, είναι γεγονός πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε τέτοιο βαθμό εκτός τροχιάς που η τρόικα δεν μπαίνει προς ώρας καν στη διαδικασία να αξιολογήσει τα μέτρα.

Γεγονός είναι, πάντως, πως τα τεχνικά κλιμάκια αφήνουν την ελληνική οικονομία... μετεξεταστέα, αφού στους πρώτους ελέγχους που διενήργησαν διαπίστωσαν μηδενική πρόοδο. Και αυτό, όχι μόνο σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, αλλά και σε μέτρα για την πάταξη φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας, αλλαγές σε ΔΕΚΟ, ακόμα και την αναδιάρθρωση του συστήματος κοινωνικών επιδομάτων.

Όπως προκύπτει από την εφημερίδα "Τα Νέα", ο κατάλογος που βγάζουν οι επικεφαλής της τρόικας σε κάθε συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης στο πλαίσιο του ελέγχου αποκαλύπτει όμως και μελλοντικά μέτρα, όπως το κλείσιμο ΔΕΚΟ και την καθιέρωση εισοδηματικού κριτηρίου 45.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα πάνω από το οποίο θα κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα.

Στο σκέλος των κοινωνικών επιδομάτων, το περυσινό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προέβλεπε περικοπές οι οποίες θα οδηγούσαν σε εξοικονομήσεις 1,280 δισ. ευρώ, μοιρασμένα σε περικοπές 460 εκατ. ευρώ του χρόνου, 520 εκατ. ευρώ το 2014 και 300 εκατ. ευρώ το 2015.

Η αξιολόγηση δείχνει ότι φέτος οι περικοπές προσδιορίζονται σε 103 εκατ. ευρώ και απομένουν πολλά να γίνουν. Μεταξύ αυτών καταχωρούνται η καθιέρωση εισοδηματικού κριτηρίου στο ύψος των 45.000 ευρώ και η περικοπή των επιδομάτων που χορηγούνται σήμερα σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, στο πλαίσιο συνολικής επανεξέτασης της επιδοματικής πολιτικής κοινωνικού χαρακτήρα.

pathfinder.gr

Related posts:
· AirDroid
- Microsoft Surface

Εναλλακτικές θεραπείες
- Wordpress hosting
- Samsung Galaxy S III user manual
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
iQTalk
- Xperia P
-BMI Calculator
- Calories

Xcode

Συνθετικά μόρια XNA μιμούνται το DNA και το RNA
The Walking Dead: Episode 1 - Part 7 - How is Duck a good name? "Narwhal Commentary"
Fuel save

HH2400
Phytoceutic Αδυνάτισμα
"What we have to learn to do, we learn by doing." - Aristotle
Panasonic DMC-Lumix LX7
HTC Desire S
Renault Twizy· http://www.pentelikonews.gr/viewarticle.php?Raw-Video--Michelle-Obama-Warms-Up-Team-USA&id=221812
· Find more info on this page
· Click here to read more
· 2 US Climbers Missing on Peru High Peak
· Find more info on this page

No comments:

Post a Comment