Thursday, October 20, 2011

Για απεργίες ετοιμάζονται οι φορτηγατζήδες

Για απεργίες διαρκείας που θα συνοδευτούν και από άλλες μορφές κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, που ζητούν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μην προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των αλλαγών που ανακοίνωσε για τον κλάδο τους την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Στην συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με συντριπτική πλειοψηφία τα σωματεία που συμμετείχαν έδωσαν την έγκρισή τους στη διοίκηση να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν το υπουργείο εμμείνει στις θέσεις του. Ειδικότερα από τα 66 σωματεία τα 53 ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, 12 ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΧΕΜ κ. Πέτρο Σκουλικίδη οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ζητούν να υπάρξουν αλλαγές στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τον κλάδο και έως την Τρίτη θα έχει κατατεθεί στο υπουργείο η δέσμη προτάσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Ο ίδιος εμφανίστηκε διαλλακτικός σημειώνοντας ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια διαλόγου με σκοπό να βρεθεί λύση. Ωστόσο όμως επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές καθώς το σχέδιο του υπουργείου καθιστά εξαιρετικά εύκολη και χωρίς προϋποθέσεις την είσοδο στον κλάδο για όποιον το επιθυμεί.

Στη μεγάλη οικονομική ύφεση που περνάμε σύμφωνα με τον κ. Σκουλικίδη αυτό θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο όπου πλέον σε καθημερινή βάση περίπου το 30% εως 40% του τονάζ δεν απασχολείται εξαιτίας της έλλειψης μεταφορικού έργου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων κ. Τσάμο η όποια μεταρρύθμιση θα πρέπει να γίνει με την σύνταξη νέου σχεδίου νόμου καθώς από τον νόμο Ρέππα, που είχε ψηφιστεί την προηγούμενη χρονιά, τροποποιούνται συνολικά 29 άρθρα οπότε δεν έχει νόημα να υφίσταται.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών η πρόσβαση στον κλάδο των φορτηγών και των βυτιοφόρων θα γίνεται με την καταβολή παραβόλου το κόστος του οποίου, το ανώτερο, θα είναι 5.000 ευρώ. Η μεταβατική περίοδος που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα έως το τέλος Ιούνιου του 2013 καταργείται αυτόματα από την 1η Ιανουαρίου του 2012 οπότε και αίρονται όλοι οι περιορισμοί (κατηγοριών, γεωγραφικοί κλπ) που προβλέπει ο ισχύων νόμος. Επίσης καθορίζονται οι κατηγορίες κοινού και ειδικού φόρτου και μια άδεια θα έχει την δυνατότητα μετατροπής εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Πηγή: pathfinder.gr

Related posts:
· LG Optimus Hub
- Κατοχύρωση domain
- Photoshop Unblur
- Siri
- iPhone 4S
ΟΤΕ TV
- Υδρογονοκίνηση αυτοκινήτου
-Gingerbread Sony Ericsson Xperia X8
- Hellas Power
- IPTV
Nokia E6
· Raw Video: Rescued Ohio Exotic Animals
· Σκληρή απάντηση Σαμαρά σε Παπανδρέου
· Sony Ericsson Xperia Ray
· For what the PC stop-you it suddenly?
· Including/understanding why the services of displacement of inequality of Paintless are better than the traditional
· To lead a car to Los Angeles
· Which is Cleanfeed?
· Συνεργασία - σταθμός του ΟΑΣΑ με Google

No comments:

Post a Comment