Wednesday, April 11, 2012

Επισκέψιμος και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη

Πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες της Μ.Τετάρτης τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Αλιβιζάτο και τον δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζώρζο.
Ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2005, όταν κατέρρευσε το στέγαστρο, με αποτέλεσμα να απωλέσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια, στην είσοδο του χώρου, τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν με την επαναλειτουργία του, έπειτα από επτά χρόνια διακοπής του, ώστε να έρθουν εις πέρας οι εργασίες για την κατασκευή του νέου στεγάστρου.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτόν, ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να ανοίξει για το κοινό.
Ο δήμαρχος της Σαντορίνης Ν. Ζώρζος δήλωσε ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ θα διατεθεί προσωπικό του Δήμου Σαντορίνης για τη φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, την «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία». Το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 πμ έως τις 5 μμ.

in.gr

Related posts:
· Κυτταρίτιδα
- Google Play
- Ηλεκτρολογία
- Web Hosting
- Firefox 11
- iPad 3
ΟΤΕ TV
- Xperia P
-Φούστες

Το περπάτημα και η άσκηση ωφελούν τη μνήμη

hp Pavilion dm1-4135ef

HTC Sensation XE
· Ενισχυμένο κατά 10,5% πέρυσι το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών
· Tulsa Resident: "we Can't Just Hate One Another"
· Edition of Digitals: Which authors must know
· Autism May Be Linked to Obesity During Pregnancy
· Financing of accounts receivable businesses
· Θα διεκδικήσουμε τα χρήματά μας, διαμηνύουν οι πρυτάνεις

No comments:

Post a Comment