Wednesday, January 25, 2012

Επιστρέφει την Πέμπτη ο Νταλάρα, στόχος η ύπαρξη συμφωνίας για το PSI μέσα στην εβδομάδα

Ο επικεφαλής των ιδιωτών ομολογιούχων Τσαρλς Νταλάρα επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη με στόχο οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) να ολοκληρωθούν «ακόμα και μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσ.Νταλάρα αποχώρησε το Σάββατο από την Αθήνα, χωρίς οι συζητήσεις κυβέρνησης και ιδιωτών ομολογιούχων να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Τραπεζικές πηγές, ωστόσο, είχαν τονίζει ότι οι δύο πλευρές συνέκλιναν σε κλιμακωτό επιτόκιο που μεσοσταθμικά θα διαμορφωνόταν κοντά στο 4% με τις απώλειες καθαρής παρούσας αξίας (NPV) για τους επενδυτές να αγγίζουν το 65% με 70%.

«Ο κύριος Νταλάρα έρχεται για διαπραγματεύσεις αύριο στην Αθήνα. Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το PSI ακόμα και μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε ο Παντελής Καψής σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Καψής δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται στην πιο λεπτή τους φάση και ότι από την πορεία του προγράμματος αυτού και το νέο οικονομικό πρόγραμμα 2013-2015 θα κριθεί η επιβίωση της χώρας.

«Το αποκλειστικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και το πρόγραμμα 2013-2015», δήλωσε ο κ. Καψής.

«Από αυτό θα εξαρτηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το αν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία».

Στη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέρριψαν την πρόταση του ΙIF με το επιχείρημα ότι το επιτόκιο είναι υψηλό και δεν θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, την στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιέζει για μεγαλύτερη συνεισφορά του δημόσιου τομέα στο κούρεμα, αν η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν είναι αρκετή.


Πηγή: in.gr

Related posts:
· iPhone 4S untethered jailbreak
- Κατοχύρωση domain
- Web Hosting
- Siri
- iPhone 4S
ΟΤΕ TV
- Υδρογονοκίνηση αυτοκινήτου
-Gingerbread Sony Ericsson Xperia X8
- Hellas Power
- IPTV
HTC Wildfire S
· Cain: Obama Speech a Hodgepodge of Little Ideas
· Έδειρε αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη
· RIM's Future Lies With New CEO's Decisions
· Microsoft SQL Server 2012 launch March 7th
· Σπάει όλα τα ρεκόρ το FIFA 12
· Βάση στη Σελήνη οραματίζονται από κοινού ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία
· Κόντρα Λοβέρδου με τη Νέα Δημοκρατία για τα περί «μακελειού»

No comments:

Post a Comment